Lesson 2 Food for the Heart
본문
Letters from Our Readers: My Comfort Food
우리 독자들로부터 온 편지: 나에게 위안이 되는 음식
Comfort food is food that makes you feel good when you are sad, angry, or stressed out.
comfort food는 여러분이 슬프거나 화가 나거나 스트레스를 받을 때 기분을 좋게 해 주는 음식이다.
It can also make you think of happy moments from the past.
그것은 또한 여러분이 과거의 행복한 순간들을 떠올리게 할 수도 있다.
It satisfies not only the stomach but also the heart.
그것은 위뿐만 아니라 마음도 충족해 준다.
Comfort foods differ around the world.
comfort food는 전 세계적으로 다양하다.
Let’s see what comfort foods our international readers enjoy.
세계 여러 나라의 우리 독자들은 어떤 comfort food를 즐기는지 알아보자.
Jessica from USA
미국에 사는 Jessica
My comfort food is chicken soup.
나의 comfort food는 치킨 수프야.
In the USA, people eat this soup when they have a cold.
미국에서는 사람들이 감기에 걸렸을 때 이 수프를 먹어.
When I was a small child, I caught a very bad cold.
어린아이였을 때 나는 매우 심한 감기에 걸렸어.
My father made me a bowl of chicken soup so that I could get well.
아버지는 내가 나을 수 있도록 치킨 수프 한 그릇을 만들어 주셨지.
The hot soup warmed my body, and I slowly started to feel better.
그 뜨거운 수프가 내 몸을 따뜻하게 해 주었고, 나는 서서히 몸이 나아지기 시작했어.
It was also very tasty. Now, when I catch a cold, I eat chicken soup.
그 수프는 맛도 아주 좋았어. 지금도 나는 감기에 걸릴 때 치킨 수프를 먹어.
Maria from Brazil
브라질에 사는 Maria
In Brazil, there are many dishes that are made with cassava, a vegetable similar to a potato.
브라질에는 감자와 비슷한 채소인 카사바로 만든 요리가 많아.
I love cassava chips the most.
나는 카사바 칩을 가장 좋아해.
Once when I had a bad day at school and felt stressed out, my best friend bought me a bag of cassava chips.
언젠가 내가 학교에서 안 좋은 일이 있어서 스트레스를 받았을 때, 내 가장 친한 친구가 나에게 카사바 칩 한 봉지를 사 줬어.
When I started to eat the chips, my stress suddenly disappeared.
그 칩을 먹기 시작했을 때 내 스트레스가 갑자기 사라졌어.
The crisp sound of eating chips made me feel better.
칩을 먹을 때의 바삭하는 소리는 내 기분이 더 좋아지게 만들었어.
Now, every time I’m stressed out, I eat cassava chips. Then I feel good again!
지금도 나는 스트레스를 받을 때마다 카사바 칩을 먹어. 그러면 기분이 다시 좋아져!
Simon from France
프랑스에 사는 Simon
I have many comfort foods, but I love madeleines the most.
나는 comfort food가 많아, 하지만 마들렌을 가장 좋아해.
A madeleine is a small cake that looks like a sea shell.
마들렌은 조개껍데기처럼 생긴 작은 케이크야.
People in France enjoy madeleines as an afternoon snack.
프랑스 사람들은 오후 간식으로 마들렌을 즐겨 먹어.
My grandmother always makes madeleines for me when I visit her.
우리 할머니는 내가 할머니 댁에 갈 때 항상 마들렌을 만들어 주셔.
They taste best when they come right out of the oven.
마들렌은 오븐에서 막 나올 때 가장 맛있어.
Then the kitchen is filled with a sweet smell.
그러면 부엌은 달콤한 냄새로 가득 차.
I especially like eating her orange madeleines with a cup of tea.
나는 특히 차 한 잔과 함께 할머니의 오렌지 마들렌을 먹는 것을 좋아해.
Every time I see or smell madeleines, I think of my grandmother.
나는 마들렌을 보거나 냄새를 맡을 때마다 우리 할머니가 생각나.
Let me share my grandmother’s special recipe with you so that you can make orange madeleines, too.
너희들도 오렌지 마들렌을 만들 수 있도록 우리 할머니의 특별한 요리법을 공유할게.
Maybe madeleines will become a comfort food for you!
아마 마들렌이 너희에게도 comfort food가 될 거야!
Grandma’s Special Recipe: Orange Madeleines
할머니의 특별한 요리법: 오렌지 마들렌
You need: 1 cup of flour, 2/3 cup of sugar, 2 eggs, some orange peel, 1/4 cup of butter, 1/8 teaspoon of salt
필요한 재료: 밀가루 1컵, 설탕 2/3컵, 달걀 2개, 오렌지 껍질 조금, 버터 1/4컵, 소금 1/8 티스푼
1. Melt the butter and let it cool.
1. 버터를 녹여서 식히세요.
2. Put the eggs, sugar and salt in a bowl and beat.
2. 달걀, 설탕, 소금을 그릇에 넣고 휘저으세요.
3. Add the flour to the bowl and mix.
3. 그 그릇에 밀가루를 넣고 섞으세요.
4. Add the butter and orange peel to the mixture and mix.
4. 반죽에 버터와 오렌지 껍질을 넣고 섞으세요.
5. Pour the mixture into the madeleine pan.
5. 반죽을 마들렌 팬에 부으세요.
6. Bake in the oven for 10 to 15 minutes.
6. 오븐에서 10~15분 동안 구우세요.
중2 능률 김성곤 1과 2과 3과 4과 5과 6과 7과 8과 전단원 대화문 본문 pdf
'중학교 3학년 > 3학년 동아 윤정미' 카테고리의 다른 글
중3 동아 윤정미 4과 본문 한줄 해석 Ask Dr. Money (0) | 2022.10.19 |
---|---|
중3 동아 윤정미 3과 본문 한줄 해석 English Words of Foreign Origin (0) | 2022.10.19 |
중3 동아 윤정미 1과 본문 한줄 해석 Find a Dream and Live It! (0) | 2022.10.18 |
백발백중 중3영어 최종점검(2학기 전과정) [동아]윤정미 정답및해설 (0) | 2022.09.08 |
중3 동아 윤정미 Special Lesson (0) | 2022.04.13 |
댓글