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중학교 3학년/3학년 미래엔 최연희

중3 미래엔 최연희 6과 본문 한줄 해석 Da Vinci the Cook

by ₯₺﷼₳
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Lesson 6 Find Your Passion

본문

Da Vinci the Cook

요리사 다빈치

Leonardo da Vinci is known as one of the greatest painters of all time.

레오나르도 다빈치는 역대 가장 위대한 화가들 중의 한 명으로 알려져 있다. 

 

He was also a great inventor, scientist, and musician.

그는 또한 위대한 발명가, 과학자, 그리고 음악가였다. 

 

Very few people, however, know that da Vinci was also a creative cook.

하지만, 극히 소수의 사람들만이 또한 그가 창의적인 요리사였다는 것을 안다.

 

In 1473, twenty-year-old da Vinci worked as a cook at a restaurant in Florence, Italy.

1473년, 스무 살의 레오나르도 다빈치는 이탈리아 플로렌스(이탈리아명: 피렌체)에 있는 음식점에서 요리사로 일했다. 

 

When he took charge of the kitchen, da Vinci changed the menu completely.

그가 부엌을 책임지게 되었을 때, 다빈치는 메뉴를 완전히 바꿔 버렸다. 

 

He made simple but artistic dishes like fish with a few carrot slices.

그는 약간의 당근 조각을 곁들인 생선과 같이 간단하지만 예술적인 음식을 만들었다. 

 

Some dishes were even decorated with flowers.

몇몇 음식들은 심지어 꽃으로 장식되었다. 

 

Customers, however, were unhappy because they were used to dishes with big servings of meat.

하지만, 손님들은 많은 양의 고기 요리에 익숙했었기 때문에 불만족스러워했다. 

 

As a result, da Vinci lost his job.

그 결과, 다빈치는 직업을 잃었다. 

 

A few years later, da Vinci opened a restaurant with his friend Sandro Botticelli.

몇 년 후, 다빈치는 그의 친구인 산드로 보티첼리와 함께 음식점을 열었다. 

 

He wanted to create a place where people could try his innovative food.

그는 사람들이 그의 획기적인 음식을 먹어 볼 수 있는 장소를 만들기를 원했다. 

 

They put up a beautifully painted sign and made a uniquely written menu.

그들은 아름답게 그려진 간판을 내걸었고 독특하게 써진 메뉴를 만들었다. 

 

Da Vinci believed that people would soon appreciate his creative cooking.

다빈치는 사람들이 곧 그의 창의적인 요리의 진가를 알아볼 것이라고 믿었다. 

 

Unfortunately, that never happened.

불행히도, 그런 일은 절대 일어나지 않았다.

 

In the early 1480s, da Vinci began to work for Ludovico Sforza in Milan.

1480년대 초반에, 다빈치는 밀라노에서 루도비코 스포르차를 위해 일하기 시작했다. 

 

He was given many different roles, such as a musician, a painter, and an engineer.

그는 음악가, 화가, 그리고 공학자와 같은 많은 역할을 부여받았다. 

 

He was also put in charge of the kitchen.

그는 또한 주방을 책임지게 되었다. 

 

He was happy to be given another chance to pursue his passion for cooking.

그는 요리를 향한 그의 열정을 추구할 또 다른 기회를 얻게 되어 행복했다. 

 

Da Vinci did not stop at cooking creative dishes.

다빈치는 창의적인 요리를 만드는 것에 멈추지 않았다. 

 

He wanted to cook much more quickly and easily.

그는 훨씬 더 빠르고 쉽게 요리하고 싶어 했다. 

 

Thus, he invented new machines for his kitchen.

따라서, 그는 그의 주방에서 사용할 새로운 기계들을 발명했다. 

 

He created machines that could crush vegetables and pull spaghetti.

그는 채소를 으깨고 스파게티를 뽑는 기계들을 만들었다. 

 

He even made a device that could scare frogs away from the water tank.

그는 심지어 개구리를 겁주어 물탱크에서 쫓아낼 수 있는 기구도 만들었다. 

 

Surely, they were all very innovative, but most of them were too big or too difficult to use.

확실히 그것들 모두는 아주 획기적이었지만, 그것들 중 대부분은 사용하기에 너무 크거나 너무 어려웠다.

 

In 1495, Sforza asked da Vinci to make a grand painting, which was based on the last supper of Jesus, on the wall of a church in Milan.

1495년 스포르차는 다빈치에게 웅장한 그림을 밀라노에 있는 교회의 벽에 그려 달라고 요청했는데, 그것은 예수의 최후의 만찬을 바탕으로 한 것이었다. 

 

Da Vinci gladly took on the project because he had always been interested in food.

다빈치는 기꺼이 그 작업을 맡았는데, 그가 항상 음식에 흥미를 갖고 있었기 때문이었다. 

 

He spent a lot of time cooking all kinds of food to decide what to put on the table in his picture.

그는 그림 속 식탁 위에 어떤 음식을 올릴지 결정하기 위해 모든 종류의 음식을 요리하느라 많은 시간을 썼다. 

 

“Da Vinci has wasted his time in the kitchen for over a year.

“다빈치는 1년 넘게 부엌에서 시간을 낭비해 오고 있습니다. 

 

That's the reason why he hasn't finished the painting yet," complained the people from the church to Sforza.

그것이 그가 아직도 그림을 끝내지 못한 이유입니다.”라고 교회 사람들이 스포르차에게 불평을 했다. 

 

Although da Vinci never became a successful cook, he showed great interest in cooking throughout his life.

다빈치는 결코 성공적인 요리사는 되지 못했지만 그는 그의 생애 내내 요리에 대해 큰 흥미를 보여 주었다. 

 

He was not only a great painter but also a creative cook.

그는 훌륭한 화가일 뿐만 아니라 창의적인 요리사였다. 

 

Now that you know all about his secret passion for cooking, you will never look at The Last Supper the same way.

이제 여러분은 요리에 대한 그의 비밀스런 열정을 모두 알게 되었기 때문에 <최후의 만찬>을 절대 같은 식으로는 보지 않을 것이다.

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